Europapier s ponosom predstavlja 7. katalog design papirjev

Naj vas zanimivi papirji kolekcije Design popeljejo v čarobni svet, kjer se kreativnost, inovativnost in reševanje težav srečajo ter skupaj ustvarjajo čudovite in funkcionalne tiskovine. Za vsako znamko papirja se skriva unikatna zgodba, zato vam Europapier vsaki dve leti predstavi nov katalog Design papirjev v obliki pahljače, ki vključuje tudi naš najnovejši, preudarno izbran prodajni program, ki ga prilagajamo marketinškim potrebam in industrijskemu razvoju ter ga v koraku z njimi razvijamo. Nova pahljača Design papirjev bo pomembno vlogo igrala pri tistih, ki ustvarjajo, saj jim bo pomagala oživiti njihove ideje, z njo bodo svoje zamisli izpopolnili in razodeli svojo vizijo sveta.

V sedmi kolekciji boste našli več kot 90 vrst papirja in poleg tega odkrili pet popolnoma novih zbirk. Posebno in osrednje mesto v letošnji kolekciji ima zbirka ekoloških papirjev, ki jo vztrajno širimo in izboljšujemo. Več pozornosti smo posvetili certificirani znamki Cradle to Cradle®. Pahljača leta 2023 je kompleksnejša nadgradnja odličnih predhodnikov in hkrati do zdaj naša najobsežnejša izdaja.

»Na začetku ustvarjanja novega kataloga nam je postalo jasno, da je papir pravzaprav tartuf komunikacijskih medijev. Navdušuje nas s svojo večplastno naravo – lahko je popolnoma naraven in kot kreda grob ali pa je njegova struktura svilnato mehka, lahko je tudi transparenten, kovinskega videza ali posut s prahom. Vse možnosti, ki jih papir ponuja, smo previdno zbrali in upoštevali v novi kolekciji, saj si vsako leto prizadevamo vključiti najbolj navdušujoče inovacije naše industrije. S tem želimo podpirati in prebuditi kreativnost v novo nastajajočih in dih jemajočih projektih. Kajti ni večje nagrade od projekta, ki oživi.« – Sandra Schmidt, poslovna vodja kataloga Design papirjev

Sedmo pahljačo je ustvaril neodvisni beograjski oblikovalski studio Metaklinika. Ob zavedanju pomembnosti ukrepanja zaradi okoljskih sprememb so se v oblikovanju osredotočali na trajnostne postopke, zato so se odločili uporabiti papir Coffee organskega izvora. Njegov videz deluje dinamično in kakovostno na otip.

Prizadevali so si obuditi vsebino kataloga, njegov bogat nabor raznolikih Design papirjev. Izbrane barvne kombinacije na škatli zagotavljajo možnost vpogleda v barvno paleto, ki tistega, ki jo bo odprl, čaka pod pokrovom. Kockasti dizajn predstavlja igro med analognim in digitalnim, ki se v vsakem procesu oblikovanja srečujeta, zato se na škatli homogeno združujeta pogumna odločitev za uporabo geometrijskih grafičnih elementov in organski vzorec papirja Coffee.

Vsaka novost sedmega kataloga prinaša svojevrstno in edinstveno zgodbo, ki profesionalcem v kreativnih industrijah pomaga prenesti ideje s papirja v resničnost. Kot v čarobnem svetu dizajn papirja, so možnosti neskončne – edina omejitev je domišljija.

Zbirke papirjev, ki jih v katalogu predstavljamo prvič:

Lahnur® je unikatna osnova za tiskanje, pri kateri sta v celoti združeni nekoč nasprotni si značilnosti, to sta možnost za reciklažo in vzdržljivost. Papir je ustvarjen iz več kot 80 odstotkov obnovljivih materialov, ima certifikat ISEGA in je dvakrat bolj odporen na trganje in vremenske razmere, hkrati pa nudi ravno toliko možnosti za recikliranje kot navadni papirji.

Koehler Eco® so novi barvni papirji, narejeni iz 100-odstotno recikliranih vlaken, ki predstavljajo nova odtenka, to sta intenzivno črna in intenzivno siva, razvita ekskluzivno za pakirno industrijo. Čeprav so barvani z brezogljično metodo, vas bodo navdušile posebne barve, ki so grobo haptične in bogate, kar ustvarja naravni videz in občutek.

V zbirki papirjev Crush je celulozo v 15 odstotkih zamenjal odpadni material agronomske industrije, hkrati pa smo jo razširili z novima in svežima odtenkoma, ki znane ter že uveljavljene odtenke le še izpopolnjujeta. To sta Crush Cocoa in Coconut, katerega izredno intenziven temen odtenek je ustvarjen iz kokosove lupine.

Mohawk Renewal Hemp je dokaz svežih in inovativnih prijemov odgovorne papirne industrije, saj je papir naraven in izdelan iz konopljinih vlaken (do 30 odstotkov). Konoplja je hitrorastoča rastlina z obnovljivimi vlakni, ki pomagajo prihraniti energijo, ko jih pretvorimo v kašo.

Gmund Canvas za revolucionarno in edinstveno tiskanje. Navdušuje tako z videzom kot z občutkom in se približuje naravnemu videzu platna. Štirje elegantni odtenki vas popeljejo v svet popolnega bombaža ter hkrati ustvarjajo naraven in pristen občutek te grobe teksture.

Že uveljavljeno zbirko papirjev GLAM metaliziranega videza smo razširili z nepozabnim novim temnim odtenkom – skrilasto sivo. Prav tako smo v kolekcijo vključili že poznane barve v enostranski biserni različici, ki je posebej uporabna za luksuzne embalaže.

IBO pripoveduje igrivo zgodbo o izredno tankem papirju, gramature 60 g/m2, ki je nastal kot kreativna rešitev. Omogoča namreč, da v katalogu prejšnje in naslednje strani zasijejo, ter daje občutek, da hkrati gledamo v preteklost, sedanjost in prihodnost – zahvaljujoč svoji skoraj popolni prosojnosti ponuja vpogled v naslednje dizajne.

Že poznano zbirko prosojnih papirjev Glama Basic smo dvignili na novo raven, ko smo ji dodali poseben odtenek bele barve, ki zagotavlja odlično tiskanje visoke kakovosti.

Z novimi papirji SuperYupo® Plus se poslovite od nevšečnosti pri menjavi črnila in ponovnih nastavitvah tiskarskega stroja, saj gre za prve sintetične materiale, ki dopuščajo obojestranski tisk z navadnimi črnili za papir.

Europapierjeva kolekcija Design papirjev je premišljeno izbrana in izdelana z veliko predanostjo. Osredotočili smo se na potrebe grafične industrije in seveda drugih ljubiteljev papirja ter jih povabili, naj z nami vstopijo v svet čarobnih (z)možnosti.

Za dodatne informacije in naročilo kataloga Design papirjev smo dosegljivi na telefonski številki

01/54-72-100 ali na elektronskem naslovu office@europapier.si